От БАН са против преминаването на целия институт по метеорология –

...
От БАН са против преминаването на целия институт по метеорология –
Коментари Харесай

Председателят на БАН: Може част от НИМХ да отиде към правителството

От Българска академия на науките са против прекосяването на целия институт по метеорология – с с всички хора и с цялата база, към едно министерство. Това разгласи ръководителят на академията проф. Юлиан Ревалски пред БТВ. Може да има някаква Национална хидрометеорологична работа към държавното управление, посочи той.

Проф. Ревалски призна, че от отпуснатите 15 млн. лева в допълнение за Българска академия на науките дребен % е отишъл към Национален институт по метеорология и хидрология. Причината била критериите, по които се разпределят средствата, които дават приоритет на научната активност. При тях научната активност е 1/7, посочи ръководителят на Българска академия на науките.

Директорът на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов разгласи пред БТВ, че техните претенции са добре аргументирани и са подготвени да ги защитят. По думите му тази година даже не са им отпуснати средства за възнаграждение на нощния труд, а 220 души от института работят на денонощен режим.

Днес следва среща сред метеоролозите от Българска академия на науките с премиера Борисов и с министъра на образованието Красимир Вълчев, с цел да обсъдят прекосяването на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Министерството на образованието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР